Hoe werkt het ServiceDesk klantenportaal?

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken: 

Het Servicedesk klantenportaal geeft inzicht in de serviceaanvragen (telefonisch op per e-mail) die bij de Servicedesk van Autoflex binnenkomen.
Het klantenportaal is ingericht waar al jou serviceaanvragen inzichtelijk zijn.
Via dit portaal kan ook door onze online kennisbank worden gezocht en kunnen nieuwe serviceaanvragen worden ingediend. 

Ons Autoflex Servicedesk klantenportaal is te vinden via de volgende link: help.autoflex.nl 

Instructievideo klantenportaal

Bovenstaande instructievideo geeft in het kort uitleg over de werking van het klantenportaal.

Inloggen klantenportaal

Om in te kunnen loggen, moet je de eerste keer je registreren voor het klantenportaal. Hieronder uitleg over het beginscherm:

Hoe vind je informatie in de Kennisbank?

Wij zijn als Autoflex constant bezig om onze online kennisbank te verrijken met informatie over het werken met ons Autoflex programma.
Geregeld zullen er nieuwe pagina's worden gemaakt met informatie voor jou. Door in het klantportaal op de onderstaande zoekbalk te typen zoek je door onze kennisbank.

Hoe dien je een Serviceaanvraag in?

Om een serviceaanvraag in te dienen klik je in de balk bij 'Krijg hulp bij'. Vervolgens kies jij de versie van Autoflex waar jij mee werkt.


Als je de juiste versie van Autoflex hebt geselecteerd verschijnt het volgende scherm:

In dit scherm kan je selecteren waar je een serviceaanvraag voor wilt invoeren. Zodra je hier een selectie hebt gemaakt verschijnt het volgende scherm:


In dit scherm vul je het volgende in:

 • Het onderwerp van je serviceaanvraag (Dit veld is verplicht om in te vullen)

 • De beschrijving van je serviceaanvraag (Ook dit veld is verplicht om in te vullen)

 • Eventueel kan je bijlage toevoegen aan je serviceaanvraag. Hier zit geen beperking op qua aantal bijlages, wel is de grote beperkt tot 10.00 MB.

 • Delen met: Jouw serviceaanvraag wordt standaard met jouw hele bedrijf gedeeld. Als je toestaat dat er meerdere collega's toegang mogen hebben tot het Autoflex Servicedesk Klantenportaal dan zien zij deze aanvraag ook.

 • Klik vervolgens op 'Versturen'. Jouw serviceaanvraag komt dan bij ons binnen en gaan wij ermee aan de slag.

Overzicht serviceaanvragen en Statussen

Via het Autoflex Servicedesk klantenportaal is het mogelijk om al jouw serviceaanvragen in te zien. Je kunt serviceaanvragen inzien die je via het klantenportaal hebt ingediend maar ook alle aanvragen die je via de mail of telefonisch hebt ingediend. Zo ben je altijd op de hoogte van de status van jouw aanvragen. Jou serviceaanvraag kan de onderstaande statussen hebben:

 • Eerste lijn: Jouw serviceaanvraag wordt door de eerstelijns servicedesk opgepakt.

 • Tweede lijn: Jouw serviceaanvraag heeft meer uitzoektijd nodig en wordt door de tweedelijns servicedesk opgepakt.

 • Derde lijn: Jouw serviceaanvraag moet onderzocht worden door een ontwikkelaar. De aanvraag is daarom doorgezet naar de ontwikkelafdeling.

 • Wacht op klant: De servicedesk heeft meer informatie nodig of heeft een antwoord van jou nodig. Je kunt je antwoord of informatie toevoegen in het commentaar veld van de aanvraag.

 • Wacht op externe partij: Jouw serviceaanvraag heeft betrekking op een externe partij waar Autoflex van afhankelijk is. Onze servicedesk moet wachten op deze externe partij voordat wij jouw ticket kunnen oplossen.

 • Afspraak gepland: Er is een afspraak met je gemaakt om gezamenlijk met een van onze consultants naar jouw ticket te kijken.

 • In onderzoek: Het oplossen van jouw ticket zal meer tijd in beslag nemen omdat het probleem eerst moet worden onderzocht, vervolgens moet de oplossing hiervoor ontwikkeld worden, daarna wordt het getest en eventueel geïnstalleerd. Wij kunnen van te voren niet altijd aangeven hoeveel tijd dit traject in beslag zal nemen, dit kan een maand zijn (of langer) maar streven altijd naar een oplossing welke zo snel mogelijk gereed is voor jouw als klant. 

 • Opgelost: Jouw serviceaanvraag is door de servicedesk opgelost. De aanvraag wordt automatisch na 7 dagen gesloten. Mocht de aanvraag naar jou mening niet zijn opgelost dan kan de aanvraag weer actief worden gemaakt door er commentaar aan toe te voegen.

 • Gesloten: Jouw serviceaanvraag is afgesloten en kan niet meer worden geopend.

Je kunt in dit scherm zoeken in jouw serviceaanvragen door te typen in het zoekveld. Ook kun je een filter zetten in dit overzicht.

portaal
autoflex9