Delen

Mijn eigen website voeden met mijn occasions?

Interesse in de module Occasions Online?
Mocht je deze module nog niet hebben, klik hier om contact met ons op te nemen.

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:

Om te beginnen moet je hiervoor werken met de module ‘Occasions Online’ van Autoflex. Hiermee worden in de database van Autoflex de foto’s, opties, en prijzen opgeslagen. Vanuit deze database worden deze gegevens gestuurd naar alle portals waar je een abonnement op heeft.

Het voeden van de eigen website kan je globaal op drie manieren laten plaats vinden:

1. Via één van de gekoppelde portals.

Vaak bieden portals (Autotrack en Mobile.de) de mogelijkheid om occasions die op hun site geplaatst worden ook te tonen op de website van de klant. Hierbij maakt het niet uit of de occasions via Autoflex of rechtstreeks op de betreffende portal geplaatst worden.

2. Via Hexon

Je kan er ook voor kiezen om jouw eigen website te laten voeden op dezelfde manier als alle andere portals. Als de gebruiker dan klikt op de button ‘Occasions’ op uw website wordt hij doorgelinkt naar een pagina die gehost wordt door de firma Hexon. De occasions worden getoond als volledig geïntegreerd onderdeel van jouw website.

Voor de manier waarop de occasions getoond worden in jouw website zijn een aantal sjablonen beschikbaar waaruit jij kan kiezen.

Verder zal jouw websitebouwer een kleine aanpassing moeten doen om ervoor te zorgen dat bezoekers bij het klikken op de button voor uw bedrijfsvoorraad doorgelinkt worden naar het juiste adres.

3. Door de ontwerper van jouw website

Elke keer als je jouw occasions exporteert naar het internet wordt er lokaal op de server een zogenaamd XML-bestand aangemaakt met daarin alle informatie van jouw occasions inclusief de foto’s. Dit bestand kan je laten uploaden en verwerken op jouw website. Hoe het te uploaden moet in overleg met jouw websitebouwer geregeld worden. Op verzoek hebben wij een voorbeeldbestand beschikbaar.

Mogelijkheden voeding eigen website

Optie 1: via een portal b.v. autotrader, autotrack of mobile.de 
Optie 2: via Hexon
Optie 3: via XML-bestand in overleg met uw websitebouwer

Gerelateerde artikelen

autoflex9
occasions
publiceren
adverteren
hexon
pew