Calendardata CustomerConnect platform

Clemens van OEC & Customer Connect

Info

Voor bespreking van het concept van de standaard-kalender  voor “vreemde” OWR-systemen zoals  De Garagevergelijker (die als eerste)
automerk-eigen OWR, Gebruikers van het complete (en dure) Plan-iT,  mijngarage.nl,  Carprof, AutoFirst, Autovakmeester etc. etc.

Tegen die tijd heb ik misschien ook al een afspraak met Ivar.  Daarvoor echter maken we nu wat visuals.
En wij zullen vervolgens met de technische man van PartsPoint de interface bespreken met de Garagevergelijker. Zoals bekend zit tussen het GMS en het “vreemde” OWR systeem een REST-server met autorisaties en registraties.


API inlog

Ik heb nog geen OpenApi documentatie toegevoegd aan deze REST server. Ik zal kijken of ik dat binnenkort kan regelen.

 

In de bijgevoegde Postman collection staan voorbeelden hoe je de autorisatie- en POST calls moet doen..

 

De normale procedure is eerst het aanvragen van een access-token (zie ‘Autoflex aanvraag token’), om daarna dit token te gebruiken bij de POST van de data (zie standaard bearer token autorisatie in ‘POST Capacity one day’/’POST capacity five days’).

Normaal gesproken zullen jullie alleen POST calls doen. Ter referentie heb ik in de Postman collection  ook een voorbeeId toegevoegd hoe de gegevens op gehaald kunnen worden, echter moet je dan met andere credentials het token aanvragen (zie Garagevergelijker aanvraag token).

 

Dus client credentials die je kunt gebruiken voor het aanvragen van het token zijn (alleen voor de test omgeving, basic auth systeem):

  • Username: Autoflex

  • Password: geheim

In de body moet je het juiste grandtype zetten (client_credentials) en het userid van de gebruiker waarvoor jullie de data willen uploaden (hier als test is dat 121212):

  • grant_type: client_credentials

  • userid: 121212

 ---

De volgende gegevens kun je alvast inbouwen voor onze production omgeving. Let wel die omgeving is nog niet operationeel, maar het is al wel bekend waar en hoe hij wordt opgezet.

 

Production autorisatie server: : https://auth.customerconnect.nl/connect/token

  • Username: VRPUF8BL9522DS8B4LHH

  • Password: YLuzxK9Eb8xSGz8PHwBR

Deze credentials gelden voor alle Autoflex aanvragen

Het userid in de body is verschillend per Autoflex gebruiker.

 

Production platform server: https://api.customerconnect.nl/ccplatform/api/v1/capacity

 

CustomerConnect reserveringsmodule

https://owrbeheer-test.customerconnect.nl/kalender?werkplaats=6060001

pass: Zie bitwarden

Volgens mij was dit alles wat je nog nodig had buiten het logo. Daar is als het goed is Demir bij ons mee bezig. Als je nog iets mist dan hoor ik het graag van je.


API beschrijving


Dat het voor ons geen zin heeft om CC-modules te verkopen aan GMS-leverancier, tenzij een zodanige module/functionaliteit nog niet wordt geboden.

Dan echter is het handiger om die GMS-leverancier reseller te maken. ca. 20%-25%  marge op maandtermijn.
Bij samenwerking AutoFlex/CustomerConnect is concurrentie vanuit CC uitgesloten.  (Carsoft is  sowieso niet aan de orde)

 

Voor een autobedrijf (any bedrijf) gaat er niets boven één geïntegreerd systeem.  In dit geval dus GMS.

De GMS-leverancier mag de CC-modules later dus ook in eigen beheer gaan ontwikkelen; zodra hij daaraan toekomt.
Op die wijze faseert hij het gebruik van de tijdelijke CC-module dus uit. (Kan upsell prijs wat lager maken dan hetgeen CC-module kost dus verhoogt marge)

 

In de Powerpoint zie je de verschillende datasets die in standaard (Platform) vereist is voor  het gebruik van extra modules.
Deze datasets eisen niet persé het gebruik van CC-modules.  Een autobedrijf kán in theorie  dus kiezen voor een front-office applicatie die afkomstig is
van een derde leverancier, en toch gegevens onttrekken aan de database van CC-Platform.  (Uiteraard hangt daar een  prijskaartje aan; ook om te ontmoedigen)
(Hij kan natuurlijk ook zelf een koppeling bouwen met het GMS maar dan offerte hij de efficiencywinst van CC-Platform; hij is daar echter vrij in.)

Contact


OEC Nederland BV

Clemens van Dorp - Directeur

[email protected]

06 22451556


Anton de Maertelaere - Software ontwikkelaar

Let wel, ik ben op maandagen vrij.

[email protected]

Tel: 035-6243844

Email: [email protected]