Delen

Foto upload Autoflex 9 online

Het Foto upload programma zorg ervoor dat er foto’s van voertuigen kunnen worden geüpload naar de Autoflex online omgeving. De gekozen afbeeldingen worden naar een tijdelijke map gekopieerd en daar verkleind opgeslagen.

Stap 1: Installatie, upload foto tool

  • Download het bestand via https://www.autoflex.nl/downloads/autoflexonline.exe

  • Voer het gedownloade bestand uit. Het programma wordt geïnstalleerd in de map c:\autoflexonline

  • Start het programma door het bestand autoflexonline.exe te dubbelklikken. Het opstarten kan enige tijd in beslag nemen.

  • Kies nu als eerste voor instellingen en voer daar de gegevens in (zie Instellingen verderop deze pagina).

Stap 2: Werking, upload foto tool

Het programma: Upload foto tool, zorg ervoor dat er foto’s van voertuigen kunnen worden geüpload naar de Autoflex online omgeving. De gekozen afbeeldingen worden naar een tijdelijke map gekopieerd en daar verkleind opgeslagen. Na het uploaden van de foto’s word de tijdelijke map weer leeg gemaakt.
In het opstartscherm kan worden gekozen voor:

  • Ververs: Door op de knop te klikken wordt het scherm ververst, dit gebeurt uiteraard ook automatisch als er foto’s worden gekozen.

  • Instellingen: hier worden de instellingen gedaan. Zoals gebruikersnaam, wachtwoord, tijdelijke map van de afbeeldingen, mate van compressie, etc. De eerste mapverwijzing is een tijdelijke map die Autoflex gebruikt lokaal, hoef je niet aan te passen. De onderste mapverwijzing kun je verwijzen naar waar de klant de foto’s op zijn pc heeft staan.

  • Bladeren: hiermee kan er gebladerd worden naar foto’s en deze worden dan gekopieerd naar de tijdelijke map.

  • Sluiten: hiermee wordt het programma gesloten.

  • Uploaden: De foto’s worden geüpload.

Foto’s kunnen ook in het witte gedeelte van het scherm worden gesleept. Of door op het witte gedeelte van het scherm te dubbelklikken kan er naar foto’s worden gebladerd. Als er voor uploaden wordt gekozen worden de foto’s geüpload naar Autoflex online in de map h:\upload\ of h:\import\ Hierna kan de klant de afbeeldingen aan de voertuigen koppelen op de bekende manier.

Belangrijk: De compressie instelling in Autoflex moet op 0 worden gezet. Anders worden de afbeeldingen nog een keer verkleind.

Gerelateerde artikelen


gecheckt
autoflex9
online