BTW nummer aanpassen in Autoflex

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:

Stap 1: Nieuw BTW nummer

Eenmanszaken krijgen een nieuw BTW-nummer van de Belastingdienst. Het nieuwe BTW-identificatienummer is vanaf 1 januari 2020 niet meer gekoppeld aan het burgerservicenummer (BSN). 

Dit nieuwe BTW-identificatienummer moet vanaf 1 januari 2020 worden gebruikt op je facturen, webshop of website en bij alle transacties op basis van EU-regelgeving en handelsverkeer binnen de EU. Denk er dus aan om dit aan het eind van het jaar aan te passen in je administratie.

Stap 2: BTW nummer aanpassen in Autoflex

Bedrijfsgegevens

Pas het BTW nummer in je Autoflex aan bij: Extra > Opties > Bedrijfsgegevens.

Stap 3: Lay-outs aanpassen

  1. Zonder briefpapier: Als je geen briefpapier hebt, pas het BTW nummer aan in al je lay-outs (verkoop/werkplaats/magazijnfacturen, offertes, orderbevestigingen, aanmaningen etc.). Vraag op tijd nieuw briefpapier aan bij de drukker en vervang de oude briefpapier JPG in de nieuwe JPG.

  2. Met briefpapier: Vervang de JPG van het oude briefpapier met de JPG van het nieuwe briefpapier. Mocht je het briefpapier in PDF hebben ontvangen van de drukker, kan je dit omzetten naar JPG of vraag aan de drukker het bestand in JPG-formaat.
    Het is niet mogelijk om een PDF-bestand als achtergrond te gebruiken. In dat geval kun je het om laten zetten in een JPG-bestand. Dit kan bijvoorbeeld op de website www.pdf2jpg.net.

1 Instructievideo: BTW nummer aanpassen in lay-outs
(zonder briefpapier)

2 Instructievideo: BTW nummer aanpassen in lay-outs

(met briefpapier)

Stap 4: Boekhoudsysteem

Mocht je een boekhoudsysteem hebben, pas je daar ook het BTW nummer aan. Voor vragen over boekhoudsysteem verwijzen je naar de leverancier van het boekhoudsysteem. Wij verlenen hierover geen service.

Gerelateerde artikelen


autoflex9
btwnummer
btw-nummer