Bedrijfsvoorraad corrigeren d.m.v. een rapport met peildatum

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:

Controleer maandelijks of je bedrijfsvoorraad in Autoflex klopt. Staan er auto’s in Autoflex die al verkocht zijn? Zorg dan ervoor dat je dit aanpast in Autoflex.

1. Rapport bedrijfsvoorraad met peildatum

Op het rapport bedrijfsvoorraad met peildatum kan je controleren of je bedrijfsvoorraad klopt. Het rapport met peildatum kan je als volgt in het menu van Autoflex vinden: RapportenAutoverkoopBedrijfsvoorraad > Met peildatum.

Kom je een auto tegen op het betreffende rapport, die al verkocht is, controleer eerst of er een verkoopfactuur van is in Autoflex. Als deze er nog niet is, maak eerst een verkoopfactuur van de betreffende auto. Mocht er al wel een verkoopfactuur van deze auto zijn of blijft na het aanmaken van een verkoopfactuur nog steeds het kenteken van de auto zichtbaar op het rapport, neem dan onderstaande tekst goed door.

2. Aanpassen van de autolijst op het rapport

Meestal ontstaat het probleem door de auto een tweede keer in te kopen nadat de auto al verkocht is en dit later te corrigeren door de verkeerde inkoop te verwijderen. Deze tweede inkoop zweeft nu als het ware doordat dat deze auto nooit verkocht zal worden op dit reeksnummer.
Om dit op te lossen, zal je het reeksnummer van de inkoop gelijk moeten maken aan het reeksnummer van de verkoop, volg hiervoor de volgende stappen:

Stap 1. Systeem →  Autoverkoop → Verkopen

Ga via het menu SysteemAutoverkoop > Verkopen.

Stap 2. Autoverkopen

Zoek in bovenstaand scherm het kenteken op wat betrekking heeft op de reeks en noteer het reeksnummer, zie de afbeelding hieronder.

Stap 3. Stamgegevens inkoop auto

Ga naar je inkopen en zoek het kenteken op wat je ook in de voorgaande stap heeft gezocht. Klik op de stamgegevens en klik op de knop Aanp (naast het reeksnummer). Zet hier de reeksnummer die je hebt genoteerd bij stap 2.

Stap 4.

Wanneer de reeksen goed zijn aangepast, zal de auto niet meer zichtbaar zijn op het rapport met peildatum. Mocht dit wel zo zijn, neem dan contact op met de Servicedesk van Autoflex.

Gerelateerde artikelen

autoflex9
bedrijfsvoorraad
peildatum