Intracommunautaire Leveringen vermelden op factuur

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:

Vraag
De fiscus stelt verplicht om op een factuur te vermelden als het om Intracommunautaire Leveringen gaat. Is dit in de stellen?
Antwoord
Dit is mogelijk. Intracommunautaire leveringen maken als enige gebruik van BTW-sectie 3B. U kunt de layout aanpassen dat de tekst Intracommunautaire Levering alléén afgedrukt wordt als BTW-sectie 3B voorkomt op de orderregels. In deze supportnote wordt uitgelegd hoe u de layout aan kunt passen. Meer informatie over werken met layouts vindt u in Autoflex als u in de helpfile zoekt naar “lay-out”.

Stap 1.

Kies in het menu Systeem > Facturering > Klantcategorieën > Stamgegevens. Selecteer de regel van de autofactuur en klik dan op “Wijzigen” U komt dan in het layout-scherm van de autofactuur. Klik met de rechtermuisknop ergens op een lege plek in de layout. In het menu wat verschijnt kies je voor “Variables”.

Stap 2.

In onderstaand scherm klikt u op de knop “ADD” en vult de gegevens zoals hier aangegeven.

Daarna klik je op OK.

Stap 3.

Daarna klik je op het tekstsymbool van de Report Control Toolbar (het A-symbooltje) en typt de tekst “Intracommunautaire levering” op de plaats waar je het hebben wilt. (De Report Control Toolbar kan je oproepen in menu – Ontwerper)

Als je de tekst getypt heeft selecteer je het tekstblok en dubbelklikt je hierop met het pijl-symbool op de Report Control Toolbar (zie afbeelding.)

Als je dubbel klikt met de muis kom je in onderstaand scherm. Kies hier voor het tabblad “Print When” en vul de gegevens in, zoals in onderstaande afbeelding.

Sluit het layout-scherm. Je krijgt de vraag of je het document op wilt slaan. Kies hier voor “Yes”.

Gerelateerde artikelen