Delen

Orderregels bij in- en verkoop voertuig aanpassen

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:


Je kan zelf de inhoud en volgorde van de orderregels bij in- en verkoop van auto’s bepalen. Dit is handig als je bijvoorbeeld zelf bepaalde gegevens er juist wel of juist niet erbij wilt hebben. Daarnaast kan je de volgorde aanpassen of de tekst van een veld aanpassen. Mocht je bijvoorbeeld alles in het Duits willen hebben, dan kan je zelf de velden in het Duits zetten. Dit alles kan separaat worden ingesteld voor de verkoopvelden en de inkoopvelden (de inruiler die op de verkooporder verschijnt).

Stamgegevens klantcategorie

Om dit te kunnen instellen ga je naar Systeem → Facturering → Klantcategorieën. Kies hier de categorie die u wilt wijzigen en klik op “Stamgegevens”. Kies hier voor het tabblad “Verk.velden”.
Met de button “Genereer regels” heeft u de mogelijkheid om automatisch de meest voorkomende regels te genereren (zoals in bovenstaand voorbeeld). Hiervoor dient u via de knop “Wijzigen” eerst alle regels te verwijderen.
In de kolom “uitgebreid” ziet u de velden (1) die geselecteerd zijn als een auto uitgebreid omschreven wordt op de order. De horizontale regel met verkoopprijs (2) geeft de positie aan waar de regel met de verkoopprijs zal verschijnen op de order. In dit geval dus nadat alle andere velden getoond zijn.
De lege regel met het vinkje bij “Gar.tekst” (3) geeft de positie weer waar in de order de regel met de garantie tekst zal verschijnen. In dit voorbeeld zal het verschijnen na alle velden maar voor de Verkoopprijs.


Verkoop inruilregels

Om wijzigingen hierin aan te brengen, klikt u op “Wijzigen” waarna het volgende scherm verschijnt:
Je kunt een nieuw veld toevoegen, door op de button linksonder te klikken. Er wordt een lege regel toegevoegd. De cursor knippert nu in het veld “Veldnaam” en door middel van het indrukken van F4 krijgt u de beschikbare velden te zien. Selecteer het veld wat je wilt toevoegen en klik op “OK”. In de rechterkolom kan je aanvinken welke velden je wilt zien als er op een order gekozen wordt voor een auto uitgebreid omschrijven. Belangrijk is dat het veld “Kenteken” niet verwijderd wordt.
Je kan de tekst van een regel aanpassen in de kolom “Voorafg.tekstregel”, dit is bijvoorbeeld handig als je een buitenlandse vestiging heeft.
Als je de volgorde wilt veranderen, klik je linksonder op “Sort” en het sorteerscherm verschijnt. Hier kan je zelf de volgorde bepalen door op een blokje voor de veldnaam te klikken, er verschijnt dan een en hiermee kan je een veld verschuiven. De lege regel bij 1 geeft de positie weer van de garantieregel op de order, deze kan ook met verschoven worden. De regel met Verkoopprijs 2 kan op dezelfde manier verschoven worden.

Gerelateerde artikelen