Delen

Mailen vanuit Autoflex 9Instellen mailen in Autoflex

Vanuit Autoflex kunnen rechtstreeks e-mail berichten (mailingen) worden verzonden. Bij ExtraOptiesTabblad Email/Outlook kunnen de benodigde gegevens worden ingesteld.

E-mailinstellingen

Gebruik altijd de SMTP server verstrekt bij het e-mail adres wat je gebruikt. Bij een email adres (domeinnaam) worden SMTP gegevens verstrekt.
Bijna altijd zijn de gebruikersnaam en wachtwoord voor het authentificeren bij de SMTP server gelijk aan deze van het e-mail adres.
Deze gegevens moeten dus bekend zijn voor het instellen in Autoflex. Soms moet SSL of TSL worden aangevinkt met een afwijkend poortnummer, deze gegevens moeten dan ook bekend zijn.
Wanneer je niet over deze gegevens beschikt dan kun je contact opnemen met de provider van het e-mail adres en te vragen naar: 

  • SMTP (server voor uitgaande email)

  • beveiligingstype van deze server (SSL of TLS)

  • Poortnummer voor deze server (bijv. 587)

  • Gebruikersnaam email account

  • Wachtwoord email account

Wat is een SMTP server?

Een SMTP server is een server waar je e-mail naar toe stuurt, zeg maar de rode brievenbus van de TPG.
De internet provider, het bedrijf wat je internetverbinding faciliteert, voorkomt dat zomaar iedereen brieven in die brievenbus kan gooien om Spam tegen te gaan. Daarom kun je alleen de SMTP server gebruiken van je eigen internet provider.
Wanneer je e-mail verzend vanaf een andere internetaansluiting, bijvoorbeeld vanaf Autoflex Online, dan kan er dus geen gebruik worden gemaakt van de SMTP server van je internet provider.

Autoflex Online klanten let op: De server van Autoflex Online maakt geen gebruik van je internetaansluiting, deze maakt gebruik van de internetaansluiting van datacenter Bit, op deze locatie staat de server van Autoflex online.
Voor het gebruik van je eigen SMTP server vanaf een andere internetaansluiting geldt een uitzondering:
In bijna alle gevallen kan je door middel van authentificatie, het doorgeven van een gebruikersnaam en een wachtwoord, toch gebruik maken van de SMTP server van je internet provider.
Je maakt met het authentificeren kenbaar dat jij een klant van de internet provider bent en dus geen spammer.

Let op:
Het verzenden van een e-mail kan worden geweigerd door de SMTP server van je provider wanneer de standaard domeinnaam afwijkt, voorbeeld:

Jacob Jansen heeft een internetprovider Solcon. Het e-mail adres wat Jacob mag gebruiken is [email protected] Jacob gebruikt echter een ander e-mail adres [email protected] , de domeinnaam jansen.nl wijkt dus af van solcon.nl
Het kan voorkomen dat de SMTP server van de desbetreffende internetprovider, in dit geval Solcon, weigert e-mails te verzenden namens jansen.nl Een dergelijke foutmelding kan dan zijn: We do not relay.

Test e-mailbericht versturen

Wanneer je wilt nagaan of alles goed is ingesteld klik je op "Verzend test e-mail vanuit Autoflex", je geeft je eigen e-mail adres op zodat je direct kunt zien of je een e-mail ontvangt, en klikt op OK.

Vervolgens kies je het soort e-mail wat je wilt verzenden. 
Plain text: Alleen tekst
HTML: Opmaak met een ander lettertype.
HTML en afb: Met een afbeelding in het e-mail bericht.
HTML, af. en bijl: Met een afbeelding en bijlage in het e-mail adres.

Deze keuzes worden aangeboden om na te gaan waarom een e-mail adres niet wordt bezorgd, plain wordt dan wel bezorgd en een e-mail met bijlage niet.Voor gedetailleerde informatie over de verzending ga naar Systeem → Log.

Gerelateerde artikelenautoflex9
smtp
instellingen
mail