Personeel uit dienst

Maak je gebruik van de urenregistratie en/of de planning, dan kun je een personeelslid niet zomaar verwijderen uit de lijst, want daarmee worden ook de achterliggende gegevens van de urenregistratie of de planning verwijderd.

Maak je geen gebruik van deze modules dan kan het personeelslid verwijderd worden.

Naast het verwijderen van het personeelslid kan het ook nodig zijn om de gebruiker te verwijderen als er ook een toegangsbeveiliging is ingesteld, hiervoor moet je toegang hebben tot het menu Admin - Beveiliging - Gebruikers.

Met planning en/of urenregistratie

Bij vertrek van een personeelslid ga je naar de stamgegevens van het personeelslid, deze kun je vinden via Systeem - Personeel.

In de stamgegevens van dit personeelslid verwijder je de vinkjes op het tabblad instellingen voor bijvoorbeeld monteur, keurmeester of verkoper, plaats je de vinkjes bij blokkeer in planning en/of blokkeer in urenregistratie en op het tabblad dienstverband een vinkje bij uit dienst.

Bij gebruik van de urenregistratie kan het personeelslid niet meer verwijderd worden, want dan komt er een waarschuwingsmelding in beeld, bij alleen gebruik van de planning komt er geen melding.

Uit dienst

Let op

bij alleen gebruik van de planning komt er geen melding.

Zonder planning en/of urenregistratie

Als je de modules planning en/of urenregistratie niet gebruikt kan een personeelslid gewoon verwijderd worden door de stamgegevens te openen en daarna op het rode kruis in de extra icoontjes balk te klikken.

Personeelslid verwijderen

Na openen van de stamgegevens van het personeelslid kan deze met het rode kruis worden verwijderd.

Gerelateerde artikelen

autoflex9