VHD pechhulp koppeling

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:

De koppeling met VHD pechhulp is beschikbaar vanaf versie 9.69.10.  
De koppeling is beschikbaar bij een Autoflex Business licentie.

Opvragen API-key

Om gebruik te kunnen maken van de koppeling levert VHD voor elke garagebedrijf een unieke API-key en dealercode. Voor elke garage geldt 1 API-key per franchiseketen, elke garagist heeft een eigen dealercode. De API-key en dealer code kunnen verkregen worden in het portaal van VHD, klik hiervoor op "Aanmelden via garagesoftware", vervolgens wordt de API-key en dealercode getoond. VHD verstrekt deze gegevens niet, alleen de garagist kan deze gegevens inzien.

Instellen API-key

De koppeling kan worden ingesteld bij Extra → Opties →Tabblad Koppelingen
Hier kan de API-key en dealercode worden opgeslagen.

Stamgegevens auto

Vanuit de stamgegevens van een voertuig en order kan het scherm voor de pechhulp worden geopend. Ga hiervoor naar pechhulp en selecteer VHD.

Benodigde gegevens afsluiten polis VHD

Zodra het scherm van VHD wordt geopend worden de vereiste gegevens voor het afsluiten van een polis getoond bij het voertuig linksbovenaan. In onderstaand voorbeeld is te zien dat er een aantal gegevens ontbreken, waardoor de beschikbare polissen niet kunnen worden opgevraagd.

Polis selecteren

Zodra alle vereiste gegevens zijn ingevuld en het voertuig is verkocht, kan er een polis worden afgesloten. Nadat op "beschikbare polissen opvragen" is geklikt worden deze getoond. Er kan worden gekozen uit één van deze polissen, vervolgens kan er een startdatum worden opgegeven en op "polis aanvragen" worden geklikt.

Er is al een polis afgesloten in hetzelfde jaar

Indien er in hetzelfde jaar al een polis is afgesloten, dan wordt er een waarschuwing getoond. De polis kan overigens wel worden afgesloten.

Polis succesvol aangevraagd

Indien de aanvraag succesvol is wordt hier een melding van getoond.

Overzicht alle polissen

De zojuist afgesloten polis zal direct worden getoond in het overzicht met alle polissen.

Filteren polissen

In het overzicht met polissen worden alle polissen getoond. Er kan éénvoudig worden gefilterd op verschillende criteria om polissen te vinden, zie in onderstaande schermafbeelding bijvoorbeeld op een gedeelte van het polisnummer.

Gerelateerde artikelen

autoflex9