Dode voorraad van onderdelen verwerken

Wanneer je werkt met voorraadbeheer module in Autoflex, zal je graag willen zien welke onderdelen nauwelijks verkocht worden. Deze laatste onderdelen kunnen dan als dode voorraad worden bestempeld.

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:


Stap 1. Stel een normwaarde in

Bij de stamgegeven van een onderdeelgroep (Systeem - onderdelen - onderdeelgroep) kan een normwaarde ingesteld worden voor de omzetsnelheid die bepaalt of voorraad-onderdelen die tot deze onderdeelgroep behoren, als dode voorraad bestempeld worden. Vul een normwaarde in (minimaal 1), dan wordt er gekeken of het afgelopen jaar onderdelen van deze onderdeelgroep minder dan dit aantal zijn verkocht.

Stamgegevens onderdeelgroep

Stap 2. Stel item dode voorraad in

Nu kan je via Bestand - onderdelen - dode voorraad (of in scherm onderdelen en dan item dode voorraad in snelnavigatie links) bekijken welke onderdelen door Autoflex aangemerkt kunnen worden als dode voorraad. In dit scherm zie je een overzicht met onderdelen die onder de normwaarde vallen en als dode voorraad in aanmerking komen.

Dode voorraad

Je kan per onderdeel in dit scherm aan de rechterzijde een vinkje aanzetten als je die wilt selecteren om als dode voorraad gekenmerkt te worden. Als je dat gedaan heeft, klik je onderin dit scherm op verwerken.

Autoflex zal bij de stamgegeven van het betreffende onderdeel het vinkje aanzetten bij dode voorraad (op tabblad voorraadbeheer). Daarnaast zal bij het genereren van een besteladvies dit onderdeel niet meer meegenomen worden. Je kan natuurlijk ook zelf het vinkje aanzetten bij dode voorraad als je van mening bent dat er weinig van verkocht is of niet meer actueel is. In het scherm Onderdelen kan je door middel van het zetten van een filter op dode voorraad een overzicht krijgen van alle dode voorraad onderdelen.

Gerelateerde artikelen

autoflex9
onderdelen
voorraad