Autoflex updaten met een setup?

De volgende onderwerpen worden hieronder besproken:

Doel van de setup is als volgt:
Alle bestanden moeten worden overschreven
Bestanden worden geregistreerd

Het uitvoeren van de setup kan op twee manieren:

1. Het uitvoeren van het setup exe bestand

Zodra de setup.exe wordt uitgevoerd, worden alle bestanden in de programma directory waar de programma bestanden zich bevinden, vaak c:\autoflex, overschreven.

2. Het uitpakken van het setup zip bestand in de programma directory

De inhoud van het exe en zip bestand bevat onderstaande bestanden:

Controleren versienummer

Bij een Autoflex update is het bestand autoflex_main.exe altijd gewijzigd: Het versienummer is opgehoogd en het bestand bevat programma wijzigingen, zoals beschreven in de release notes. Het versienummer is te herkennen door Autoflex te starten, of het de rechtermuisknop op het bestand te klikken, en vervolgens op eigenschappen.

Toelichting voor organiseren

Voor het updaten van Autoflex volstaat niet het bestand autoflex_main.exe te overschrijven: Vaak is de data ook gewijzigd. De directories demodata en demoreports bevatten de nieuwe data structuur, dit is een sjabloon zoals de klant data er ook uit moet komen te zien.

Het organiseren, wat na het installeren van een update moet worden uitgevoerd, zorgt ervoor dat de structuur van de data wordt gewijzigd.

Aan de hand van bovenstaand voorbeeld is de werking van het organiseren toegelicht:

Voor de update bevat de tabel dafldst2 bovenstaande velden. Deze tabel kan terug worden gevonden in de klant data directory, vaak c:\aflwin\admin001

Toelichting na organiseren

Zodra de update is geïnstalleerd bevat de tabel in de demodata, het sjabloon voor de nieuwe data structuur, met de nieuwe velden, zoals in bovenstaand voorbeeld omgeven met een rood kader.

Pas nadat er is georganiseerd, zijn de velden overgenomen in de klant data, vaak c:\aflwin\admin001

Foutmelding: clr_clocked bij niet organiseren

Een typisch scenario is, dat wanneer er niet wordt georganiseerd, fouten ontstaan omdat er niet kan worden gelezen of geschreven in de database. Bovenstaande foutmelding wordt getoond zodra het overzicht met orders wordt geopend, de ingestelde kleur voor het tonen van ingeklokte orders kan niet worden gelezen uit het veld clr_clocked.

Wanneer na het organiseren tabellen niet zijn voorzien van nieuwe velden, en fouten optreden, controleer dan of er kopieën van de admin001 zijn gemaakt binnen de aflwin directory. Zie ook https://docs.autoflex9.nl/wiki/x/BwBGpQ

Gerelateerde artikelen

autoflex9